1977-1996 | Assen: De Nacht van Assen.

 

De Vries had in 1977 een groot aantal activiteiten in een holding ondergebracht. Maar ook binnen een afzonderlijke activiteit werd soms nog weer bijzondere bijstand verleend. De jaarlijks terugkerende TT-Assen en andere festiviteiten op het Circuit van Assen zijn daar voorbeelden van.

 


Drie ambulances van Ambulancebedrijf De Vries uit Assen voor de hoofdtribune van het Circuit van Assen rond 1980. Van links naar rechts een Chevrolet Suburban met verhoogd dak, opnieuw een Chevrolet Suburban, maar nu met een containeropbouw en een Chevrolet ChevyVan met een opbouw van Wheeled Coach. Bron: Collectie Martin de Vrij, Assen.

Drie ambulances van Ambulancebedrijf De Vries uit Assen voor de hoofdtribune van het Circuit van Assen rond 1980. Van links naar rechts een Chevrolet Suburban met verhoogd dak, opnieuw een Chevrolet Suburban, maar nu met een containeropbouw en een Chevrolet ChevyVan met een opbouw van Wheeled Coach.
Bron: Collectie Martin de Vrij, Assen.

 

De Vries en de TT-Assen

Een activiteit van het taxi-, maar ook het ambulancebedrijf van De Vries was de jaarlijks op de laatste zaterdag van juni terugkerende Tourist Trophy (TT)-motorraces op het circuit bij Assen en later ook andere motorraces, zoals de Superbike (foto 1, 2, 3 en 4). De Vries droeg zorg voor ambulances met medisch en verpleegkundig personeel langs de baan en de afvoer van gewonde motorrijders naar de ziekenhuizen in Assen en Groningen.

Tijdens de ‘Nacht van Assen' voorafgaande aan de wedstrijd had De Vries het extra druk met al of niet, meer of minder gewonde bezoekers aan dit evenement, die de nacht doorbrachten in het centrum van Assen (foto 5 en 6).

Oproep:

Indien u naar aanleiding van deze tekst aanvullingen of verbeteringen ter beschikking hebt, nodigen wij u van harte uit deze bij de projectleider (zie colofon) te melden.

versie 2008 06 05; auteur: Hans Waldeck.