1999-heden | Tynaarlo: Ina Bolt - Riepma - projektleider

Naam

Bolt - Riepma


Voornamen

Wissina Fransica (Ina)


Woonplaats

Zuidlaren


Geboorteplaats en -datum

Losdorp, 17 december 1961


Beroep

Ambulanceverpleegkundige


Functie

Ambulanceverpleegkundige en projectleider ‘geschiedenis UMCG Ambulancezorg’


In dienst van

1 maart 1999


In dienst tot

Heden


Als zesjarig meisje maakte Ina in haar beleving voor het eerst kennis met de gezondheidszorg, toen haar zusjes de keelamandelen moesten laten verwijderen in het oude Rooms-Katholieke Ziekenhuis in Groningen. Vanaf dat moment fascineerde het ziekenhuis haar en wist ze dat ze verpleegkundige wilde worden. Na haar VWO-diploma ging zij in 1981 aan de slag in het Delfzichtziekenhuis in Delfzijl als leerling A-verpleegkundige. Haar laatste stage periode bracht zij door op de Intensive Care. In die tijd was nog geen sprake van een Eerste Hulpafdeling en dus maakt zij op de IC ook kennis met de acute hulp en dus ook met de ambulancehulpverlening. Nadat ze in 1985 het diploma IVBB en een jaar later de differentiatie CC had behaald, vertrok zij naar het Martiniziekenhuis om meer ervaring in de intensive en coronary care op te doen.
In 1990 begon zij als verpleegkundige bij de ambulancedienst ZTM in Groningen, waarna zij in 1991 haar diploma Ambulanceverpleegkundige behaalde. Vanaf 1999 is zij in dienst van UMCG Ambulancezorg met als vaste standplaats Annen.
Omdat de veranderende dienstenstructuur haar de mogelijkheid bood om naast het werk als ambulanceverpleegkundige een deeltijd studie te volgen, is zij  in 2003 begonnen met de HBO-studie Personeel en Arbeid -nu Personeelsmanagement- aan de Hanzehogeschool in Groningen. In haar laatste studiejaar heeft zij de praktijkopdracht gekregen om de geschiedenis van UMCG Ambulancezorg te onderzoeken en te beschrijven. Zij voert nu het projectleiderschap van deze opdracht uit vanuit het besef, dat ‘weten waar je vandaan komt, waar je wieg heeft gestaan en wie je heeft grootgebracht’ essentieel is om als professioneel bedrijf goed te blijven functioneren.

auteur: Hans Waldeck; versie: 2008 06 26