1950-1996 | Assen: Met de ziekenauto naar de kerk. De geschiedenis van De Vries-Assen.

 

Het begon allemaal in de Sluisstraat

Gerrit de Vries (*Leens, 21 augustus 1912-†Assen, 4 november 2003) begon in de Sluisstraat 13 in Assen in 1938 een reparatiebedrijf voor automobielen, motorfietsen en rijwielen, alsmede een autorijschool (foto 1). Bovendien verhuurde hij later automobielen met en zonder chauffeur. Het bedrijf zou tot 1977 op dit adres (alsmede na de Tweede Wereldoorlog de nummers 11, 15 en 17) gehuisvest blijven.


Gerrit de Vries begon in de Sluisstraat 13 in Assen in 1938 zijn reparatiebedrijf voor rijwielen, motoren en autmobielen. Het bedrijf zou tot 1977 op dit adres gehuisvest blijven. Bron: Collectie Martin de Vrij, Assen

Gerrit de Vries begon in de Sluisstraat 13 in Assen in 1938 zijn reparatiebedrijf voor rijwielen, motoren en autmobielen. Het bedrijf zou tot 1977 op dit adres gehuisvest blijven.
Bron: Collectie Martin de Vrij, Assen

 

Het begin van Ziekenvervoer De Vries

Het ziekenvervoer zou pas in 1950 begonnen worden. In de eerste jaren na de oorlog was een beweging op gang gekomen om het Nederlandse Rode Kruis in heel Nederland het ziekenvervoer te laten uitvoeren. Van de transportmiddelen uit de Tweede Wereldoorlog waren een groot aantal Engelse Austin K2 legerziekenwagens overgebleven, die door het hoofdbestuur van het Nederlandse Rode Kruis op tientallen plaatsen in het land bij plaatselijke afdelingen werden ingezet. Al deze Austins hadden een provinciaal kenteken met de letters (H of HZ) van Zuid-Holland, omdat het hoofdbestuur in Den Haag zetelde. Het carrosseriebedrijf Gebroeders Visser in Leeuwarden heeft veel van deze leger-Austins in beperkte mate aangepast voor hun civiele taak. Aan het eind van de veertiger jaren werden zelfs compleet nieuwe carrosserieën op deze Austin-chassis gezet. Eén van deze ziekenwagens met het kenteken HZ-77982 werd ook ingezet bij de plaatselijke afdeling van het Nederlandse Rode Kruis in Assen (foto 2 en 3); ook de afdeling Roden (met hetzelfde provinciale kenteken) en Smilde had er één. Gerrit de Vries had echter òòk zijn zinnen gezet op ziekenvervoer evenals de Volkswagendealer van der Ziel in Assen. De laatste heeft in 1950 zelfs nog een jaar, anderhalf jaar de Lincoln uit 1934 van De Vrij uit Leeuwarden overgenomen, die echter daarna gesloopt werd (foto 4).

 

De eerste ziekenauto was een Chevrolet

Gerrit liet in 1950 een Chevrolet GK DeLuxe uit 1949 bij De Boer & Co uit Assen opbouwen als ziekenwagen en begon daarmee zijn ziekenvervoeractiviteiten (foto 5). Nadat het Nederlandse Rode Kruis zijn inspiraties om het ziekenvervoer in Nederland in handen te nemen had opgegeven, kwam Gerrit met de plaatselijke afdeling overeen met ingang van 1 november 1951 ook hun Austin K2 over te nemen. De overdrachtsovereenkomst werd pas getekend op 26 mei 1952. De Austin werd voor 4200 gulden overgenomen (foto 6 en 7). Gerrit moest zich wel verplichten voor 1 januari 1955 het eenheidsdiploma EHBO te halen en de ziekenwagen na die datum alleen te laten besturen door personen, die in het bezit waren van hetzelfde diploma. De afdeling kwam bovendien overeen, dat zij per jaar de auto zes volle en vier halve dagen ter beschikking kon krijgen tegen vergoeding van de benodigde brandstof. Ook zou zij geen tweede ziekenwagen in exploitatie nemen ‘zo lang de garagehouder het ziekenvervoer ... op medisch verantwoorde wijze uitvoert'.

Het liggend ziekenvervoer was daarmee in Assen in bekwame handen van Gerrit de Vries gekomen.

 

Oproep:

Indien u naar aanleiding van deze tekst aanvullingen of verbeteringen ter beschikking hebt, nodigen wij u van harte uit deze bij de projectleider (zie colofon) te melden.

versie 2008 06 05; auteur: Hans Waldeck